BAŞKENTE AZİZ SANCAR EĞİTİM KAMPÜSÜ KURULUYOR  
BAŞKENTE AZİZ SANCAR EĞİTİM KAMPÜSÜ KURULUYOR

BAŞKENTE AZİZ SANCAR EĞİTİM KAMPÜSÜ KURULUYOR

DNA onarımı mekanizmaları konusundaki çığır açıcı çalışmaları ile 2015'te Nobel ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adını taşıyacak kampüste fen lisesi, BİLSEM ve anaokulu birimleri olacak.

Başkentte yapımı tamamlanan BİLSEM, anaokulu, fen lisesi ve 5 yıldızlı otel konforunda öğrenci pansiyonundan oluşacak eğitim kampüsüne DNA onarımı mekanizmaları konusundaki çığır açıcı çalışmaları ile 2015'te Nobel ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı verildi.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dünya çapında büyük bilimsel çalışmalara imza atan Aziz Sancar'ın adını taşıyan kampüsün BİLSEM, anaokulu, fen lisesi ve 5 yıldızlı otel konforunda öğrenci pansiyonundan oluşacağını belirtti. Özer, kampüste internet erişimi, televizyon, dinlenme ve etüt odaları, kahvaltı, sağlık odası, yemekhane, çamaşırhane gibi öğrencilerin ihtiyaçlarının bulunacağı alanlar olacağını söyledi.
 
Aziz Sancar Eğitim Kampüsünde sadece eğitim verilmeyeceğini, aynı zamanda üniversitelerle iş birlikleri yapılarak yeni bilimsel çalışmalar ve icatlar için uygun laboratuvar ortamlarının ve eğitim altyapısının hazırlanacağını bildiren Özer, şunları kaydetti:
 
"Kampüsümüzdeki eğitim ortamından sadece burada eğitim gören öğrencilerimiz yararlanmayacak. Ar-Ge merkezi olarak tasarlayacağımız kampüste, lise düzeyindeki tüm öğrencilerimizin de bilimsel yaşama adım atacak araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunabilmelerini sağlayacağız. 
 
Daha nice Aziz Sancarlar yetişsin, hem bizim hem de dünyanın gururu olsun diye bu okulumuza hocamızın ismini verdik. Aziz Sancar hocamızla telefonda görüştüm, çok memnun olduğunu belirtti. İnşallah, lisemizin açılışına da katılacak. Gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla da bu okulumuza öğrenci alacağız."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.