BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ BODNAR'I KABUL ETTİ  
BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ BODNAR'I KABUL ETTİ

BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ BODNAR'I KABUL ETTİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar'ı kabul etti. 

MEB Tevfik İleri Salonu'nda gerçekleşen görüşmede savaştan dolay Ukrayna'dan gelen çocuklar için Türkiye'de eğitim fırsatları ile Ukrayna-Türkiye Eğitim İş Birliği Anlaşması taslağı ele alındı. 
 
Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce sonra erdirilerek barışın tesis edilmesi temennisinde bulunan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, savaş nedeniyle Türkiye'de misafir olan Ukraynalı çocukların eğitimlerinin sürdürülmesi adına Bakanlık olarak hazır olduklarını belirtti. 
 
Millî Eğitim Bakanlığının uzun zamandır zorunlu olarak vatanlarını terk etmek zorunda kalan çocukların eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak için çalışmalar yaptığını hatırlatan Aşkar, "Bu tecrübeler ışığında Ukrayna'dan Türkiye'ye gelmiş ya da gelecek olan okul çağındaki çocuklar için de yararlı çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum. Türk millî eğitim sistemi hâlihazırda tüm öğrencilerin her şart altında eğitimlerine devam edebilmeleri anlayışıyla tasarlanmıştır. Savaş nedeniyle ülkemize sığınan Ukraynalı öğrencilerin eğitimlerinin devamının sağlanması konusunda gerekli altyapımız mevcuttur." dedi. 
 
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar ise Türkiye'nin desteğini her zaman hissettiklerini belirterek kendilerini kabul ettikleri için Bakan Yardımcısı Aşkar'a teşekkür etti. 
 
Görüşmeye AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ve Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk de katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.