BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, ORTAOKUL MATEMATİK MATERYAL ÇALIŞTAYI'NDA ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, ORTAOKUL MATEMATİK MATERYAL ÇALIŞTAYI'NDA ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, ORTAOKUL MATEMATİK MATERYAL ÇALIŞTAYI'NDA ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Matematik Seferberliği kapsamında yürütülen çalışmalara Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 13-16 Haziran tarihleri arasında Başkent Öğretmenevinde düzenlediği Ortaokul Matematik Materyal Çalıştayı ile devam edildi. Çalıştaya farklı illerden öğretmen ve akademisyenler katıldı. Ders Aletleri Yapım Merkezi tarafından üretilen ortaokul seviyesine yönelik materyallerle ilgili görüş ve öneriler alınarak materyallerin etkin kullanımı için uygulama örnekleri hazırlandı. 

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, öğretmen ve akademisyenlerle bir araya gelerek materyallerle ilgili hazırlanan uygulama örnekleri hakkında bilgi aldı. Aşkar'a Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç da eşlik etti.
 
55 öğretmen ile akademisyenlerin uygulama örnekleri üzerinde görüş alışverişinde bulunduğu çalıştayda pek çok uygulama örneği derlendi, materyallerin geliştirilmesine yönelik pek çok farklı görüş ve öneri alındı. 
 
Çalıştayda hazırlanan uygulama örneklerini kapsayacak kılavuz, Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında okullara gönderimi devam eden matematik materyallerinin etkin kullanımı için öğretmenlere sunulacak.
 
Ayrıca Ağrı ve Nevşehir illerinde akademisyen ve öğretmenlerin geliştirdikleri ve il millî eğitim müdürlüklerinin desteğiyle prototipi üretilen farklı materyaller de çalıştay katılımcıları tarafından incelendi ve değerlendirildi. Katılımcıların görüş ve önerileri doğrultusunda materyallerden faydalı ve gerekli görülenler Ders Aletleri Yapım Merkezi tarafından üretilerek okullara gönderilecek.
 
Bakan Yardımcısı Aşkar İngilizce Yaz Okulu hazırlık çalışmalarına katıldı
Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, 4-12. sınıf düzeylerindeki öğrenciler için yürütülen İngilizce yaz okulu hazırlık çalışmalarına katıldı. Tamamlanan hazırlık çalışmaları sonucunda İngilizce Yaz Okulu Çerçeve Öğretim Programı hazırlandı. Çerçeve öğretim programı ile öğrencilerin dile maruz bırakılarak İngilizce iletişim becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. İngilizcenin etkili bir şekilde kullanılması amacına yönelik rehber niteliğinde olan çerçeve öğretim programı, öğrencilerin bilişsel, duygusal, psikomotor ve kültürlerarası iletişim yeteneklerini geliştirmelerine destek olacak.
 
Hazırlanan öğretim programında; öğrencilerin yaz okulu döneminde ilgilerini çekecek, sürece aktif olarak dâhil olabilecekleri ve öğrenmekten keyif alacakları düşünülen temalar yer alıyor. Bu temalar öğrencilerin gelişim düzeyleri de dikkate alınarak alanında uzman öğretmenler tarafından belirlendi. 
 
Yaz Okulu İngilizce Çerçeve Programı, Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni'nin (CEFR) tanımlayıcı ve pedagojik ilkelerine uygun olarak hazırlandı. A1-A2+ Yaz Okulu İngilizce Çerçeve Programı, yabancı dil öğretmenlerine ilgi çekici ve etkileşimli bir sınıf ortamı yaratmalarına ve öğrencilerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimleri için yabancı dil öğrenimini geliştirmenin önemini anlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Yaz Okulu İngilizce Çerçeve Programı'nda öğretmenlere fikir vermesi amacıyla örnek sınıf içi oyun ve etkinliklere de yer verildi. Bu kapsamda program içeriğinde sunum açısından çekici, içerik açısından özgün, kültürel açıdan duyarlı ve bireylerin kültürel farklarına karşı tarafsız olma gibi niteliklere sahip olan öğretim materyalleri de yer alıyor.
 
Çerçeve programlara dâhil edilmek üzere içeriğinde eğlenceli, bilimsel ve merak uyandırıcı bilgilendirmelerin yer aldığı, yaz okulu eğitimlerini destekleyici bir dergi hazırlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 
 
İngilizce Yaz Okulu kapsamında hazırlanan programların ve etkinliklerin tanıtımı ile bunların etkili bir şekilde uygulanmasına yönelik olarak 28-30 Haziran tarihleri arasında ÖBA üzerinden öğretmenlere mesleki gelişim programı uygulanacak. 
 
İngilizce Yaz Okulu eğitim öğretim faaliyetleri 4 Temmuz -28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğretmen ve öğrenciler, istedikleri ilde yer alan, kendilerine uygun okul türlerinde yaz okullarına başvuru yaparak İngilizce Yaz Okulu sürecine katılabilecekler.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.