BAKAN ÖZER, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI 9. ZİRVESİ İÇİN ÖZBEKİSTAN'DA  
BAKAN ÖZER, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI 9. ZİRVESİ İÇİN ÖZBEKİSTAN'DA

BAKAN ÖZER, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI 9. ZİRVESİ İÇİN ÖZBEKİSTAN'DA

Bakanımız Mahmut Özer, Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyetle Özbekistan'da bulunuyor.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ev sahipliğinde düzenlenecek zirveye Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan Cumhurbaşkanları ile Macaristan Başbakanı ve Türkmenistan'ın eski Cumhurbaşkanı katılacak. 
 
Bakan Özer, zirve öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in başkanlığında gerçekleşen heyetler arası görüşmeler ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyevce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı"nın verildiği törene katıldı.
 
Zirve, Semerkant Şehrinde Yapılacak
Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) ilk zirve toplantısı, yarın Özbekistan'ın tarihî Semerkant şehrinde düzenlenecek.
 
Kasım 2021'de İstanbul'da Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi) 8. Zirvesi'nde "Türk Devletleri Teşkilatı" adını alan örgüt, yeniden yapılanmasının ardından ilk zirvesini Türk-İslam medeniyetinin önemli merkezlerinden olan tarihî Semerkant şehrinde yapacak.
 
Zirveye Geniş Katılım
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ev sahipliğinde düzenlenen zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile gözlemci ülkeler Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı, eski Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban da katılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.