TOKAT'TA YENİ HAVALİMANI İLE EĞİTİM YATIRIMLARININ BULUNDUĞU TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI  
TOKAT'TA YENİ HAVALİMANI İLE EĞİTİM YATIRIMLARININ BULUNDUĞU TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

TOKAT'TA YENİ HAVALİMANI İLE EĞİTİM YATIRIMLARININ BULUNDUĞU TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tokat Havalimanı ve kentte yapımı tamamlanan yatırımların açılış törenine katıldı.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve diğer yetkililerin katıldığı açılışta konuşan Bakan Özer, uzun yıllardan beri özlem duyulan, sorunlar yaşanan Tokat Havalimanı'nın yeni kimliği ve altyapısıyla hizmete açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tokat Yeni Havalimanının hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Özer, bu hizmetten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na teşekkür etti.

Özer, Milli Eğitim Bakanlığında son 19 yılda tarihi ve devrimsel bir dönem yaşandığını dile getirerek şöyle devam etti: "81 ilde 922 ilçede okul öncesinden ortaöğretime, ortaöğretimden yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerinde vatandaşlarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmak için devasa yatırımlar yapıldı. Bugün eğitimde kaliteyle ilgili konuşanlar, 2002 yılından önce sizin çocuklarınızın eğitime erişimiyle ilgili yaşadığı sıkıntıları hiç umursamadılar. Bugün kadına şiddetle ilgili konuşanlar, o gün başörtülü kızlarımızın eğitime erişimiyle ilgili sıkıntılar yaşadığında hiç gam etmediler. Bugün demokratikleşme süreciyle ilgili konuşanlar, 28 Şubat sürecindeki katsayı uygulamasının bu ülkeye ödetmiş olduğu maliyeti hiç umursamadılar. Din eğitimini tarumar ettiler."

Son 19 yılın eğitimden sağlığa, ulaştırmadan altyapı ve tarıma kadar vatandaşlara devasa hizmetler sunulduğu bir dönem olduğunu anlatan Özer, "Elbette böyle bir dönemin Sayın Cumhurbaşkanımız gibi bir lider olmasaydı gerçekleşebilmesi mümkün değildi. Eğitim alanında aslında 20 yılda gerçekleşen ama yüzyıllık bir başarı hikâyesi olan, bu süreçteki desteklerinden ve her yıl bütçeden en büyük payı Millî Eğitim Bakanlığına verdiği, eğitimle ilgili her sorunu gündemine alıp hızlı şekilde çözüm ürettiği için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım, Bakanlığım ve vatandaşlar adına şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Özer, şöyle konuştu: "Son 19 yılda okullaşmayla ilgili artışlar sağlanırken en fazla öğretmen ataması yapan iktidar da bizim iktidarımızdır. 2002 yılında eğitim sisteminde sadece 500 bin öğretmen varken bugün 1,2 milyon öğretmen eğitim sisteminde görev yapmaktadır. Şu anda eğitim sisteminde görev yapan öğretmenlerin yüzde 75'i son 19 yılda atanmıştır. Elbette bundan sonra da ihtiyacımız doğrultusunda yeni öğretmen atamaya devam edeceğiz. Amacımız eğitimde kaliteyi sağlamak, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltmak, derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmaktır. Türkiye çok daha güçlü hâle gelecek. Türkiye yetişmiş insan gücüyle sadece bölgesinde değil dünyada iddia sahibi bir ülke olacak ama bunu hep birlikte, sizinle beraber başaracağız."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.