MEB, LGS VE YKS'YE GİRECEK DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANDI  
MEB, LGS VE YKS'YE GİRECEK DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANDI

MEB, LGS VE YKS'YE GİRECEK DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde Bakanlıkça yürütülen faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Bakan Yardımcıları ve tüm genel müdürlerin katılımıyla düzenlenen toplantıya başkanlık etti.

MEB Tevfik İleri Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, depremden etkilenen ve LGS'ye girecek 8. sınıf öğrencileriyle YKS'ye girecek 12. sınıf öğrencileri için alınan tedbirlerle bu kurslara ilişkin faaliyetler ele alındı.
 
Deprem bölgesindeki eğitim süreçlerinin de ele alındığı toplantıda Bakan Özer, "Deprem felaketi nedeniyle başka illere nakil yaptıran öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçlerinin sürekliliğini sağlamak için 'Depremden Etkilenen Öğrencileri Takip ve İzleme Grubu' oluşturduk. Yine deprem bölgesindeki yavrularımız için de her türlü imkânımızı seferber ederek hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Depremzede öğrencilerimizin eğitim süreçlerini yakından takip ederek her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız." değerlendirmesinde bulundu.
 
Özer, deprem felaketi sonrası yaşamı kesintiye uğratmadan sürdürebilmenin en önemli adresin okul olduğunu vurgulayarak, "Afet bölgesinde çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmesi için 127 ilkokul, 168 ortaokul kurduk." dedi.
 
Toplantıda Bakan Yardımcıları Petek Aşkar, Sadri Şensoy ve Nazif Yılmaz ile diğer tüm genel müdürler hazır bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.