"EKLEMELİ İMALAT ATÖLYE ÇALIŞMALARI" İLE SAVUNMA SANAYİ ALANINDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ  

"EKLEMELİ İMALAT ATÖLYE ÇALIŞMALARI" İLE SAVUNMA SANAYİ ALANINDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Millî Eğitim Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Akademi iş birliğinde Bilim Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrencileri ile gerçekleştirilen Eklemeli İmalat Atölyeleri sonrasında ödül töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan Eklemeli İmalat Atölye çalışmalarının ödül töreni, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ve Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.
 
Bakan Yardımcısı Aşkar, törende yaptığı konuşmada teknolojinin doğru kullanılmasının önemine işaret etti. Aşkar, "Teknolojiyi doğru kullanarak, yenilikçi ürünlerle katma değer üreterek ülkemize hizmet etmek, araştıran, sorgulayan, bilimsel düşünebilen ve milli değerlere hizmet eden genç bireylerin yetiştirilmesiyle doğru orantılıdır." diye konuştu.
 
"Öğrenciler, kendi bilimsel çalışmalarını yürütürken teknolojiden daha verimli faydalanacak"
TUSAŞ, HAVELSAN, STM, ROKETSAN, TEİ ve ASELSAN gibi Türkiye'nin teknoloji üssü haline gelmiş kurumların her zaman olduğu gibi ellerini taşın altına koyup bilgi ve birikimlerini özel yetenekli öğrencilerle paylaştığını söyleyen Aşkar, "Savunma Sanayi Başkanlığına bağlı bu altı güzide kurumun vermiş oldukları eğitim sayesinde öğrencilerimiz, kendi bilimsel çalışmalarını yürütürken teknolojiden daha verimli faydalanacak, bu güzide kurumların geliştirdiği teknolojik imkanlardan feyz alacak ve milli değerlere hizmet eden bireyler olma yolunda büyük gelişmeler kaydedecektir." dedi.
 
Aşkar şöyle devam etti: "Bu bağlamda bakıldığında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile Bakanlığımız arasında imzalanan protokol kapsamında bilim ve sanat merkezi öğrencilerine TUSAŞ'ta verilen 'HÜRKUŞ' tasarımı ve eğitimi, HAVELSAN'da verilen 'KANGAL' tasarımı ve eğitimi, STM tesislerinde verilen 'ALPAGU' tasarımı ve eğitimi, ROKETSAN tesislerinde verilen '3D Roket' tasarımı ve eğitimi, TEİ tesislerinde verilen 'TJ90 Uçak Motoru' tasarımı ve eğitimi ve son olarak ASELSAN tesislerinde verilen 'Otonom Piyade Yardımcı' eğitimi ülkemizin geleceğinin inşası adına büyük bir gelişme olarak kaydedilmiştir. Gurur tablosu niteliğindeki bu teknolojik ürünlerle tanışan öğrencilerimiz, gelecekle ilgili kararlar verirken bilim, teknoloji ve mühendislik gibi alanlara yönelebilecek, teknolojinin en üst seviyede kullanıldığı savunma sanayide ve milli güvenlik alanında ülkemizin gururu olacak isimler olma yolunda ilerleyeceklerdir."
 
Törende, öğrencilerin eklemeli imalat atölyelerinde neler yaptıklarını izlemek, neleri başardıklarını görmek ve bu başarılarını taçlandırmak amacıyla Ankara ve Eskişehir'den 6 farklı BİLSEM'den 120 öğrenci ile bir araya gelindi. Eğitimler Savunma Sanayi Başkanlığına bağlı 6 şirket TUSAŞ, HAVELSAN, STM, ROKETSAN, TEİ VE ASELSAN katılımı ile düzenlendi.
 
Birbirinden önemli projelere yönelik eğitimler gerçekleştirildi
Eğitimin ilkinde TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde 20 bilim ve sanat merkezi öğrencisine "HÜRKUŞ" tasarımı- Eklemeli İmalat Eğitimi yapıldı. Planlanan eğitimlerden ikincisi HAVELSAN Tesislerinde 19 bilim ve sanat merkezi öğrencisinin katılımı ile "KANGAL" tasarımı-Eklemeli İmalat Eğitimi, üçüncü ise STM tesislerinde 20 bilim ve sanat merkezi öğrencisine "ALPAGU" tasarımı-Eklemeli İmalat Eğitimi ile gerçekleştirildi. Dördüncü eğitim ROKETSAN Lalahan tesislerinde "3D ROKET" tasarımı-Eklemeli İmalat Eğitimi, beşincisinde de TEİ Eskişehir tesislerinde "TJ90 Uçak motoru" tasarımı-Eklemeli İmalat Eğitimi şeklinde düzenlendi.
 
Eğitimlerin sonuncusu olarak ASELSAN Gölbaşı tesislerinde 20 bilsem öğrencisine 'Otonom Piyade Yardımcısı Atölyesi' etkinliği yapıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.