BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, AĞRI'DA BİLİM ŞENLİĞİNİN AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, AĞRI'DA BİLİM ŞENLİĞİNİN AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, AĞRI'DA BİLİM ŞENLİĞİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz,  TÜBİTAK tarafından Ağrı'da düzenlenen "Bilim Dolu Günler, Bilim Şenliği"nin açılışına katıldı.   

Bakan Yardımcısı Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, bölgeden Ahmed-i Hani, Fuat Sezgin ve Aziz Sancar gibi ilim ve bilim adamlarının çıkmaya devam edeceğini söyledi.
 
Şenliğin öğrencilere deneyim kazandıracağını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Örneklerini gerçekleştirdiğiniz inovasyon çalışmaları, ileride üniversitelerde çeşitli bilim akademilerinde ortaya koyacağınız yeni buluşlarla ve teknolojik imkanlarla daha büyük başarılara imza atmanıza vesile olacak. Bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için her türlü imkanı çocuklara hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Ağrı ilimiz bilimde öncü olmak için çok büyük adımlar atmaktadır. Matematik uygulama becerilerinden, uzaya yönelik çalışmalara kadar, gerek uçak mühendisliğinden diğer her türlü sanat alanında çocuklarımızın kabiliyetlerinin geliştirilmesi için nice projelere imza atıldığını gördük. Ağrı ilimizde çok şeyin değiştiğini buradan bütün bir kamuoyuna söyleyebiliriz." Konuşmanın ardından kurdele kesilerek kentte 4 gün sürecek şenliğin açılışı yapıldı.
 
Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
Yılmaz, imam hatip liseleri ve ortaokulları öğrencilerini kapsayan Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na da katıldı. Nazif Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasının 30 yıldır yapıldığını hatırlattı.
 
Bakanlık olarak okullarda çocukların milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler edinmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "İmam hatip okullarımız Türkiye'mizde kitabın ayetleri ile kainatın ayetlerini aynı çatı altında birleştiren kurumlar olarak 110 yıldır yoluna devam eden bir çınar olarak yer almaktadır. Bugün bu çınarın gölgesinde yetişen yavrularımızın Kur'an tilavetine şahit olacağız. Anadolu coğrafyasında Kur'an-ı Kerim'in hem kıraatine hem de onun anlaşılması için tefsirine çaba sarf eden bu güzide evlatlarımızı bu topraklarda ezanımızla, Kur'an'ımızla, bayrağımızla ve milletimizin bütünlüğü içerisinde var eden rabbimize hamdolsun."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.