BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, DÜNYA BANKASI HEYETİNİ KABUL ETTİ  
BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, DÜNYA BANKASI HEYETİNİ KABUL ETTİ

BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, DÜNYA BANKASI HEYETİNİ KABUL ETTİ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan stratejik iş birliği konu ve faaliyetlerini görüşmek üzere Dünya Bankası heyetiyle bir araya geldi. 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim Projesi başta olmak üzere Dünya Bankası ile önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan stratejik iş birliği konu ve faaliyetlerini görüşmek üzere Dünya Bankası İnsani Gelişim Lideri Heba Elgazzar ve beraberindeki heyeti kabul etti. 
 
Görüşmede proje kapsamında 2023 yılı ve sonrasında ele alınacak stratejik konular ele alındı. Bu kapsamda dezavantajlı okullar başta olmak üzere okullarda dijital eğitim uygulamalarının yaygınlaştırılması, iklim değişikliği politikalarına yönelik yeşil becerilerin geliştirilmesi ve mesleki becerilerin gelişiminde dijital eğitimin oynayacağı roller konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 
 
Toplantıda ilk fazı başarıyla tamamlanan projenin ikinci fazından da verimli iş birliğinin devam ettirileceği ve Türkiye'nin eğitim sistemine önemli kazanımlar sağlayacağı ifade edildi.
Toplantıya YEĞİTEK Genel Müdürü Ertuğrul Karalar ile Dünya Bankası Eğitim Takım Lideri Husein Abdulhamid de katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.