BAKAN ÖZER, KKTC EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI AMCAOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN ÖZER, KKTC EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI AMCAOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN ÖZER, KKTC EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI AMCAOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmî temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. 

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasında devam eden eğitim iş birliği konuları ele alındı. 
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, KKTC'li mevkidaşı Olgun Amcaoğlu'nun ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür görüşmelerin iki ülke arasındaki mevcut bağlara güç kattığını ifade etti. 
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin özverili halkı, çağdaş kurumları ve çoğulcu demokrasisi ile hızla gelişen bir devlet olduğunu belirten Özer,   "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yüreğimizde ayrıcalıklı bir yeri vardır. Birlik ve beraberliğimiz Kıbrıs Türk halkının parlak geleceğinin en önemli teminatıdır." dedi. 
 
İki ülke arasındaki eğitim iş birliğinin gelişerek devam edeceğine inandığını kaydeden Bakan Özer, "Özellikle Bakanlığımızın geliştirmiş olduğu dijital altyapı EBA'nın ülkenizde öğretmen ve öğrencilerin hizmetine açılmış olmasını, iş birliklerimiz kapsamında önemli bir mihenk taşı olarak değerlendiriyoruz. Açılmasının üzerinden henüz bir yıl geçmeden KKTC EBA üzerinde yazılım, müfredat uyumu gibi çalışmaların büyük bir oranda tamamlanmış olmasından da ayrıca memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı. 
 
Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri konusundaki iş birliğine de değinen Özer, şunları söyledi: "Özel Çocuklara Özel Materyaller projesi kapsamında, orta ve ağır düzey zihin/otizm öğrencilerine yönelik materyaller, ülkenizdeki özel çocuklara ulaştırılması amacıyla Bakanlığınıza teslim edilmiştir. Ayrı bir hassasiyet gerektiren bu alanda, imkânlar doğrultusunda gereken destekleri vermeye devam edeceğimizi bilmenizi isterim."
 
İki ülke arasında devam eden kardeş okul uygulamasına salgın koşulları dikkate alınarak önümüzdeki dönemde de devam edilmesinin mümkün olduğunu belirten Bakan Özer, "Bunun yanı sıra planlamış olduğumuz çeşitli mesleki gelişim programlarını öğretmenlerimizin de istifadelerine sunduk. Benzer hizmet içi çalışmaları karşılıklı imkânlar çerçevesinde devam ettirebileceğimiz kanaatindeyim. Ayrıca, mesleki eğitimin geliştirilmesi ve desteklenmesi konusunda da desteğimiz devam edecektir." İfadelerini kullandı.
 
Türkiye olarak KKTC'nin eğitim altyapısının güçlendirilmesi için gerekli adımların atılacağını söyleyen Özer, "Özellikle, üniversitelerinizin uluslararası toplumda da tanınırlığının artırılması ve ülkenizin eğitim açısından önemli bir merkez olması için gerekli faaliyetleri eş güdüm içerisinde yürütmeye devam edeceğiz." diye konuştu. 
 
Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ise Türkiye tarafından dijital eğitim, hizmet içi eğitim, mesleki eğitim ve materyal konusunda verilen desteklerin ülkedeki yaklaşık 53 bin öğrenci ve 6 bin öğretmen için çok önemli olduğunu belirterek katkılardan dolayı teşekkürlerini sundu.
 
Görüşmeye Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ile Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Cemal Yıldız da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.