BAKAN ÖZER, İSTANBUL'DA MUHSİN YAZICIOĞLU İLKOKULUNUN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN ÖZER, İSTANBUL'DA MUHSİN YAZICIOĞLU İLKOKULUNUN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN ÖZER, İSTANBUL'DA MUHSİN YAZICIOĞLU İLKOKULUNUN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla İstanbul Eyüpsultan'da düzenlenen törende Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulunun açılışı gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, törende yaptığı konuşmada öncelikle okula ismi verilen Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet ve minnetle andı. 
 
2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında İstanbul'da 17 Haziran'da okulların kapanmasından hemen bir hafta sonra hazırlıklara çok hızlı başladıklarını anımsatan Bakan Özer, "İstedik ki 2023'e girerken, Cumhuriyetin 100. yılına girerken eğitim öğretimimizle ilgili problemlerin artık konuşulmadığı ve her türlü hazırlığın yapıldığı bir eğitim öğretim yılı olsun." diye konuştu.
 
Son on dokuz yılda eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yapılan sosyal politikaların bir gereği olarak ders kitaplarının ücretsiz dağıtıldığına işaret eden Özer, "153 milyon ücretsiz kitabı tüm okullarımızda hazır hâle getirdik. 19 yılda dağıtılan ücretsiz kitap sayısı toplam 3,5 milyara ulaştı." dedi.
 
Bakan Özer konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Sayın Cumhurbaşkanımız daha öncesinden müjdesini tüm kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu sene ilk defa, yıllardan beri eğitim sistemimizde kronik bir şekilde yer alan yardımcı kaynak problemini çözmek için Millî Eğitim Bakanlığı devasa bir adım attı. İkinci sınıftan on ikinci sınıfa, siz değerli velilerimizin çocuklarının ilave bir yardımcı kaynak alma külfetine girmeden, 136 milyon yardımcı kaynağı tüm okullarımızda hazır ettik. Bu ay içinde 20 milyon ilave yardımcı kaynağı daha dağıtacağız. 4 milyon yardımcı kaynağı da Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz dağıtacak. Dolayısıyla ilk kez, dağıtılan ücretsiz kitaplardan daha fazla, yani 160 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Bu da eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi bağlamında çok önemli bir adım. Üçüncüsü de yıllardan beri okullarımızın temizliğiyle ilgili ciddi problemler vardı. Çalışma Bakanlığımızın destekleriyle bu yıl ilk defa okullar açılmadan bir hafta önce 60 bin temizlik elemanının istihdamı tüm Türkiye'de çalışmaya başlamalarıyla gerçekleşti."
 
"Okullar ile veliler arasındaki para ilişkisi ortadan kaldırıldı"
Yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları kapsamında kırtasiye, temizlik, küçük onarım, donatım ve laboratuvar malzemesi ihtiyaçları için ilk kez bu yıl tüm okullara doğrudan bütçe gönderildiğini belirten Bakan Özer, "Yaklaşık 4 milyar liralık bütçe gönderdik. Okulların hesaplarında 1 milyar 400 milyon lira hâlâ kullanılmayı bekliyor." dedi. Böylece okullarla veliler arasındaki para ilişkisinin ortadan kaldırıldığını belirten Özer, bu yönde şikâyetler olması durumunda Bakanlık olarak gerekli incelemelerin yapıldığını söyledi. 
 
19 milyonun üzerinde öğrenci, 1.2 milyon öğretmen, 57 bin 108 okul ve 146 bin binanın bulunduğu bir eğitim sistemine sahip olduklarını vurgulayan Özer, çocukların çok daha güzel ortamlarda eğitim almaları, öğretmenlerin daha huzurlu ortamlarda eğitim vermeleri ve okul yönetimlerinin daha güvenli, sağlıklı ortamlarda çalışabilmeleri için hassasiyetle çalıştıklarını belirtti.
 
Özer, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında şunları kaydetti:
 
"Türkiye'nin dört bir köşesinde 4 bin 506 okulumuzun büyük onarımını tamamladık. 198 yeni okul binasını eğitim öğretime hazırladık.  1.710 bağımsız anaokulunu eğitim öğretime hazır hâle getirdik. Köylerdeki atıl okulları aktif hâle getirmek için iki üç ay gibi kısa sürede 1.700'e yakın köy okulunu köy yaşam merkezlerine dönüştürerek vatandaşlarımızın çocukları ve kendilerinin aynı zamanda eğitim alabilecekleri bir kurum olarak hizmete geçirdik."
 
"İstanbul'un kronik problemlerini çözeceğiz"
Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'e yakışır bir şekilde hazırlanmak için tüm Bakanlık personelinin gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiğini aktaran Özer, burada en büyük destekçilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ifade ederek eğitime devasa yatırımları için Cumhurbaşkanına şükranlarını arz etti.
 
Bakan Özer, İstanbul'da eğitimle ilgili kronik olan problemleri çözeceklerini dile getirerek öğretmen atamalarında kontenjanın yaklaşık yüzde 50'sini İstanbul'a ayırdıklarını hatırlattı. Özer, yapılan atamalarla son zamanlarda 20 bin öğretmeni İstanbul'la buluşturduklarını ifade ederek İstanbul'un eğitim problemlerinin çözülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından Bakan Özer ve beraberindeki protokol, okulun açılış kurdelesini kestikten sonra sınıfları gezdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.