BAKAN ÖZER, DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEMELERE BULUNDU  
BAKAN ÖZER, DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEMELERE BULUNDU

BAKAN ÖZER, DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEMELERE BULUNDU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarla eğitim öğretim ortamlarının oluşturulmasına ilişkin faaliyetleri yerinde görmek amacıyla Malatya'yı ziyaret etti. Özer, bugün ise Gaziantep, Osmaniye ve Adana'da incelemelerde bulunacak.  

Bakan Özer, incelemeleri kapsamında dün Malatya'daki Beydağı konteyner kenti ve Teknokent'teki konteynerlerde bulunan vatandaşlar ile konteyner sınıflardaki öğrencileri ziyaret etti. 
 
Özer, Malatya'daki programı kapsamında bugün ise Mehmetçik Okulunu ziyaret etti. Özer, ziyarette "Malatya'da Mehmetçik Okulumuzu ziyaret ettik. Hepsinin gözlerinde merak, hepsinin gözlerinde öğrenme arzusu... Çocuklarımızın eğitimleri için seferber olduğumuz afet bölgesinde bu değerli destekleri için Millî Savunma Bakanımız Hulusi Akar'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
Malatya'da kurulan çadır sınıflarda eğitim veren öğretmenlerle de bir araya gelen Özer, "Ülkemizin bu zor zamanlarında gösterdikleri üstün gayret ve fedakârlık için tüm öğretmenlerimize minnettarız." dedi. Ziyarette 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak da eşlik etti.
 
Özer, Malatya'nın ardından bugün de Gaziantep'in Islahiye ilçesinde incelemelerde bulundu. İslahiye'de oluşturulan eğitim ortamlarını gezen Özer; burada Mehmetçik Okulu, anaokulu, DYK ve diğer kademeler için oluşturulan eğitim öğretim noktalarını ziyaret etti. Özer, Islahiye Konteyner kenti de ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. 
 
Özer, daha sonra Gaziantep ve ilçelerindeki eğitim öğretim süreçlerine ilişkin konuları görüşmek üzere İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Toplantıda il genelinde ertelenen ve 13 Mart tarihinde başlaması planlanan eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin son hazırlıklar ele alındı. 
 
Toplantıya Gaziantep Valisi Davut Gül, İslahiye Koordinatör Valisi ve Bingöl Valisi Kadir Ekinci, MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Murat Süt, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile diğer görevliler katıldı.
 
Özer, toplantının ardından beraberindekilerle İslahiye Altınüzüm Mahallesine kurulan Mehmetçik Okulu'nu gezerek öğrenci ve velilerle sohbet etti.
 
Özer, Islahiye'deki programın ardından Osmaniye ve Adana'da incelemelerde bulunacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.