ANTALYA'DAKİ MESLEK LİSELERİNDE DEPREM BÖLGESİ İÇİN ÜRETİM SEFERBERLİĞİ  
ANTALYA'DAKİ MESLEK LİSELERİNDE DEPREM BÖLGESİ İÇİN ÜRETİM SEFERBERLİĞİ

ANTALYA'DAKİ MESLEK LİSELERİNDE DEPREM BÖLGESİ İÇİN ÜRETİM SEFERBERLİĞİ

Meslek liselerinin atölyesinde gönüllü çalışan öğretmen ve öğrencilerin ürettiği çadır, konteyner sınıf, tuvalet, uyku tulumu, soba ve deterjanlar deprem bölgesine gönderiliyor.

Antalya'da meslek liselerindeki öğretmen ve öğrenciler Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere çadır, konteyner sınıf, tuvalet, uyku tulumu, soba ve deterjan üretimi yapıyor.
 
Antalya'nın merkezindeki Düden, Atatürk ve Şehit Özcan Şenol ile Demre'deki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğretmen ve öğrencileri, depremin ilk gününden itibaren okullarındaki atölyelerde depremzedelerin barınma, ısınma ve hijyen ihtiyaçlarının tedariki için çalışıyor.
 
Deprem bölgesine 26 kişilik MEB AKUB arama kurtarma ekibi ve psikolojik destek için 47 rehber öğretmenin gönderildiği kentte meslek liseleri bünyesinde üretilen uyku tulumları, çadırlar, konteyner sınıflar ve seyyar tuvaletler de deprem bölgesine ulaştırılıyor.
 
Şu ana kadar 600 çadır içi sobanın sevkiyatının yapıldığını aktaran yetkililer, sobaların yetiştirilmesi için gece geç saatlere kadar çalıştıklarını aktardı.
 
Öğrenciler de deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olabilmek için gönüllü olarak çalıştıklarını ifade ederek çalışmaya devam mesajı verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.